Tanzung: ode aan de liefde

Ik was in Lier, of all places. Deze historische stad ten oosten van Antwerpen heeft van alles te bieden zoals een Begijnhof dat deel uitmaakt van Unesco’s werelderfgoed. Wij kwamen voor een dansvoorstelling van Jan Decorte: Tanzung. Het is een ode aan de liefde met ernst, gezelligheid, poëzie en vooral beweging. Het is op de eerste plaats een dansvoorstelling!

Na de voorstelling zitten we aan de bar. Een man vraagt me om advies wat betreft het bier. Hij is Belg en zou er toch meer van moeten weten. Enfin, ik beveel hem de Grimbergen bruin aan, de keuze is beperkt. Bij het naar buiten gaan, vraagt dezelfde man me naar de weg naar Zaventem, is het korter over Mechelen? Alweer een vreemde gewaarwording. Ik ben toch te gast in dit land? Dan zie ik Jan Decorte ook staan. Het biedt mij de gelegenheid hem te danken voor een prachtige voorstelling.

12 november in de Stadsschouwburg van Rotterdam. Komt dat zien!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie