Modeshow

In het Beit Ha’ir Center for Urban Culture te Tel Aviv werd eind november een bijzondere tentoonstelling geopend. Insalaam Inshalom is de uitkomst van een tweejarig project. De muren van het vier verdiepingen tellende gebouw zijn voorzien van speciaal ontworpen stoffen waarin joodse en islamitische symbolen zijn samengebracht en tot unieke designs verwerkt. De ontwerpers Gabi Asfour, Adi Gil en Ange Donhauser nodigde tien kunstenaars uit om te laten zien dat het jodendom en de islam naast elkaar kunnen leven. Onder hen Yoko Ono, Joseph Dadoune en Jessica Mitrani. Met installaties, videowerken, bedrukt textiel en fotografie is een unieke tentoonstelling gerealiseerd die laat zien waar creatievelingen toe in staat zijn, het scheppen van een nieuwe wereld.

Van de modeshow die tijdens de opening is opgevoerd, is een video gemaakt die een impressie geeft van wat daar in Tel Aviv momenteel te zien is. “Mode en schoonheid zijn middelen om saamhorigheid en eenheid te bevorderen in verschillende landen en culturen”, zei Gil. “We hopen dat we andere mensen kunnen inspireren om samen te werken en niet om bang te zijn voor samenwerking.”

Video: Insalaam-inshallom
“Insalaam Inshalom” is nog te zien tot 10 maart 2012 in het Beit Ha’ir Center for Urban Culture, Bialik Straat 27, Tel Aviv; http://www.beithair.org/.
Deze blog is gebaseerd op een recensie in the New York Times Style Magazine.

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie