Fietswrakken en weesfietsen

Het is komkommertijd, er is geen wereldnieuws van betekenis te melden. Gisteravond maakte ik met mijn neef een avondwandeling door Hilversum. Even langs het raadhuis van Dudok. De wijzers staan weer op de klok. Het ligt er prachtig bij in de avondzon. Vol trots toon ik hem een nieuw fenomeen: de fietsstraat. De hele Hoge Naarderweg is fietsstraat geworden en het domein van de fietsers. Auto’s mogen er wel komen, maar ze zijn te gast zoals dat heet. Ik weet niet wat de wettelijke status hiervan is, maar het is comfortabel. Terugkerend van onze tennisavond fietsen we nu ongegeneerd met drie of vier naast elkaar.

We lopen verder langs huizen met tuinen waarin prachtige hortensia’s bloeien. Opeens merkt mijn neef een merkwaardig bord op. Het betreft een waarschuwing dat fietswrakken en weesfietsen vanaf 1 juli worden verwijderd.

Dit is op en top Nederland. Bij een fietswrak kan ik me nog iets voorstellen, maar een weesfiets? In India namen we een keer een fietsriksja. Iemand had die voor ons geregeld. Mijn vrouw en ik voelden ons al bezwaard bij het opstappen. Het kwam mij als een zeer oude fiets voor en gammel bovendien. Licht vals plat maakte dat de fietser erg z’n best moest doen om het gevaarte in beweging te kregen. Tot overmaat van ramp liep onderweg de ketting eraf. Ik wilde afstappen, maar dat was niet de bedoeling. Hij duwde ons naar de plaats van bestemming. Gelukkig was dat niet al te ver. Ik vraag me af hoe een Nederlandse beambte die riksja zou beoordelen.

2 Responses to Fietswrakken en weesfietsen

  1. Olivier 13 oktober 2010 at 20:40 #

    Was ik ff vergeten, weesfietsen blijft een mooie naam, Je had twee weken over dat ik op je blog kan abboneren per email. Kan het ff niet vinden heb je een hint…?

  2. Olivier 13 oktober 2010 at 20:41 #

    oeps type F. …abonneren 😉

Geef een reactie